RENGINIAI

Juozas EŽERSKIS

GUBERNIJOS BENDRUOMENĖS ŠVENTĖ


Pastaruoju metu į bendruomenes dažniausiai buriasi miestelių ir kaimų gyventojai, tačiau bendravimo tradicijos gimsta ir Šiaulių miesto "Gubernijos" mikrorajone. Pirmą kartą į savo šventę birželio 7 d. popietę rinkosi "Gubernijos" mikrorajono žmonės. Juos sukvietė Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namai. Dainos, šokiai, lauko prekyba, varžybos ir atrakcionai, važinėjimas vežimaičiu, dresuotų policijos šunų triukai tenkino visokiausių skonių žiūrovus.

Linksmybės mikrorajono gatvėse"Gubernijos" mikrorajono šventę sumanė surengti Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų darbuotojai, vadovaujami Jolantos Žakarienės. Jie parašė šventės projektą ir jam įgyvendinti iš savivaldybės gavo 1400 litų, bet lėšų neužteko, todėl teko ieškoti kitų rėmėjų. "Gubernijos" mikrorajone įsikūrusios įmonės paskolino keletą dengtų pastogių ir sceną, skyrė prizų atrakcionams ir žaidimams.

Šventei ruošėsi ir LASS įmonė: buvo perdažyti, nuvalyti pastato fasado langai bei orientacinės tvorelės, nukarpytos gyvatvorės, visur apsišluota bei susitvarkyta. Įmonės direktoriaus, miesto savivaldybės nario Edvardo Žakario pastangomis pakartotinai išasfaltuota aikštelė, kurioje vyko renginys. Tam savivaldybė skyrė 13 tūkst. litų.

Šventė prasidėjo 15 valandą. Susirinko labai daug mikrorajono gyventojų. Tiek jų čia niekad nėra buvę: gal padėjo gerai organizuota reklama - skelbimai prie gyvenamųjų namų, kvietimai žiniasklaidoje, o gal kinkytu vežimaičiu važinėję ir visus į šventę kvietę kviesliai.

Pirmieji į sceną buvo pakviesti mažiausieji mikrorajono gyventojai - vaikų darželio "Coliukė" auklėtiniai, pademonstravę netradicinius drabužius, sukurtus iš maišelių, dėžučių, kitų buityje nereikalingų daiktų. Vaikai papuošė sceną dekoratyvinėmis gėlėmis. Tada koncertavo Aklųjų ir silpnaregių kultūros namų kolektyvai: folkloro kolektyvas "Sedula" linksmino dainomis ir šokiais, smagiomis istorijomis, profesionaliai dainavo mišrus vokalinis ansamblis "Dermė", kaip visada smagiai griežė liaudiškos muzikos kapela "Šelmiai". Gražias liaudies melodijas atliko mūsų armonininkai - Stefanija ir Dominykas Jočiai. Juos scenoje pakeitė svečiai: "Tūrava", "Juventos" vidurinės mokyklos mergaičių ansamblis, liaudies dainų atlikėjų ansamblis iš Rekyvos ir kapela "Rekyva". Net dvi valandas savo populiariomis dainomis džiugino LASS Klaipėdos ir Telšių apskričių tarybos kultūros centro retro grupė "Prisiminimas".

Kol "Gubernijos" gyventojai klausėsi koncerto, vaikai vėžinosi vežimaičiu, stebėjo, ką moka dresuoti policijos šunys. Per koncerto pertraukėles vyko audringos virvės traukimo, puodynių daužymo užrištomis akimis varžybos, kiti atrakcionai. O nuskambėjus smagiai muzikai, sukosi šokėjų poros. Šoko visi: vaikai, jaunimas, pagyvenę žmonės.

Šventė tęsėsi iki vakaro. Guberniškiai liko ja patenkinti ir stebėjosi, kad šiais laikais kažkam dar kyla noras rengti tokias puikias šventes. Gerai, kad mūsų kultūros namai jau tampa pramoninio "Gubernijos" mikrorajono kultūrinio gyvenimo židiniu, žmonių traukos centru.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]