EUROPOS LINK

 

EUROPIEČIAI POSĖDŽIAVO PALANGOJE


Seras John Wall kalba Žmogaus ir socialinių teisių komisijos posėdyjeŠių metų gegužės 31 - birželio 1 dieną Palangoje įvyko Europos aklųjų sąjungos Žmogaus ir socialinių teisių komisijos posėdis. Komisijai vadovauja Tony Aston iš Didžiosios Britanijos. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos pirmininkas Osvaldas Petrauskas yra ilgametis šios komisijos narys ir vicepirmininkas. Į Palangą atvyko komisijos nariai iš Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Rusijos, Albanijos, Bulgarijos, Turkijos ir Lietuvos.

Europos aklųjų sąjungos Žmogaus ir socialinių teisių komisija Palangoje aptarė per keturis metus nuveiktą darbą, parengė ataskaitos projektą artėjančiam Europos aklųjų sąjungos suvažiavimui, kuris įvyks šių metų lapkričio mėnesį Atėnuose (Graikija).

Į Lietuvą atvyko ir komisijos darbe, išimties tvarka, dalyvavo garbus svečias - Europos aklųjų sąjungos prezidentas seras John Wall iš Didžiosios Britanijos. Šis vizitas didžiulės pagarbos Lietuvos aklųjų ir silpnaregių nacionalinei organizacijai, surengusiai šį posėdį, išraiška.

Posėdžio dalyviai ir svečiai gegužės 31 dieną apsilankė Palangoje, poilsio namų "Baltija" reabilitacijos centre vykusiame aklųjų ir silpnaregių meninės raiškos konkurso laureatų baigiamajame koncerte "Pinas dainos, muzika ir eilės". Europos aklųjų sąjungos prezidentas seras John Wall džiaugėsi aklųjų ir silpnaregių meniniais sugebėjimais, linkėjo sėkmės.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]