FOTOAKIMIRKA

 

 


Parašas po nuotrauka

Vasario 20 dieną Vilniuje, Lietuvos aklųjų bibliotekoje, svečiavosi Plungės meno mokyklos mokiniai. Jie atvežė ir bibliotekai padovanojo savo piešinių parodą "Neregio gyvenimas mano akimis". Šiuos piešinius jie nupiešė pernai, kai, pasitinkant Baltosios lazdelės dieną, Plungėje buvo surengtos Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos dienos. Paveiksluose mokiniai simboliais, spalvomis, vaizdais kalba apie tai, kaip jie įsivaizduoja nematančio žmogaus pasaulį. Parodos atidaryme gražiu bendradarbiavimu su neregiais džiaugėsi mokyklos direktorė G. Žiobakienė. Apie moksleivių darbus pasakojo mokytojos Ž. Meištininkienė ir S. Galvadiškytė. Susirinkusiems koncertavo Plungės meno mokyklos smuikininkių ansamblis, vadovaujamas V. Gaubytės.

Vytauto GENDVILO nuotraukoje: LAB direktorė J. Kuolienė pažadėjo, kad plungiškių padovanotą parodą galės pamatyti ne tik Vilniaus, bet ir kitų Lietuvos miestų gyventojai.

Parodą "Neregio gyvenimas mano akimis" galima pamatyti ir internete, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos svetainėje: www.lass.lt.

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]