TURINT LAIKO

Giedrė REČIŪNIENĖ

SUVENYRAS NE TIK VALENTINUI


Dažnai eidami į svečius norime nusinešti dovanėlę, mažą suvenyrą. Ne visada spėjame ar norime pirkti, tad turėdamos laiko iš anksto pasigaminkime kelis suvenyrus.

ŠirdutėsŠirdutės

Pasiruoškime linksmo spalvoto audinio. Tai gali būti medvilninis ar sintetinis nestoras audinys. Mums dar reikės spalvotos šilkinės ar medvilninės juostelės, gali būti gipiūrinė ar blizganti virvelė (27 - 30 cm). Pasiruoškime sintetinio kamšalo - jo galima nusipirkti audinių ir siuvimo reikmenų parduotuvėje. Jo reikės suvenyrui prikimšti. Kamšalo galime išsikirpti iš senos nenešiojamos striukės - jis naudojamas striukėms šiltinti.

Pasiruošiam iš storo popieriaus pavyzdį - kvadratą 16x16 cm (13x13 cm). Kvadrato dydį galite pasirinkti ir patys. Ant audinio uždedate kartoninį pavyzdį, jį apsibrėžiate ryškia spalva arba prisismeigiat adatėlėmis su galvutėmis. Neskubėdami iškerpate kvadratą pagal pavyzdį. Audinį-kvadratą sulenkiat per pusę įstrižai - taip, kad blogoji audinio pusė būtų į viršų, kampas sutaptų su kampu. Gauname trikampį, kurio kraštus lygiai sudėję susmaigstome adatėlėmis. Abu trikampio šonus susiuvame siuvamąja mašina arba rankomis mašinine siūle, prie sulenkimo linijos paliekam nesusiūtus du 1 cm ir 3 cm tarpelius. Per 3 cm tarpelį išverčiame trikampį į kitą pusę. Pro tą patį plyšelį prikemšame kamšalo ir plyšelį susiuvame palikusios tik 1 cm tarpelį juostelei įverti. Įveriame juostelę per trikampio sulenkimo liniją, nusiuvame paprastu daigstymo dygsniu pagal įvertą juostelę, užtvirtiname siūlą. Sutraukiame ir surišame. Gavome linksmą širdelę, kurią galite dovanoti Valentinui, gimtadienio proga, naudoti kaip adatinę ir t.t.

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]