RENGINIAI

Vida MIKNIENĖ

KLAIPĖDOS ŠVENTĖJE


Kiekvienais metais liepos pabaigoje uostamiestis puošiasi bei ruošiasi Jūros dienai. Na, o šiemet ši šventė buvo įspūdinga ir įsimintina, nes ją praturtino, pagyvino ir papildė Klaipėdos 750-čiui skirti jubiliejiniai renginiai bei koncertai, kuriuos palydėjo rėmėjų padovanoti daugiau kaip 12 minučių trukę įvairiaspalviai fejerverkai. Apie šią įžymią jubiliejinę sukaktį, kuri nušurmuliavo, nuaidėjo pirmosiomis rupjūčio dienomis, klaipėdiškiams buvo primenama jau gerokai prieš metus įvairiais reklaminiais anonsais.

Nors dienomis mieste tvyrojo nenusakomas karštis, tačiau žmonės plūdo tarsi iš gausybės rago, ir didžiule jūra plaukė ir plaukė centrinėmis senojo uostamiesčio gatvėmis. Čia ir buvo visas šventinių renginių bei mugės prekybinis šurmulys. Visuose skersgatviuose, gatvėse ir gatvelėse klegėjo prekyba ne tik buities, bet ir meno kūriniais. Veikė laikinai įkurtos, maloniais kvapais nosį kutenančios įvairių šalių virtuvės. Mažuosius viliojo ir kvietė erdvesniuose miesto skveruose gaudžiantys spalvingieji atrakcionai bei žaidimai. Muzikos garsų skambėjimas netilpo senamiesčio barokiniuose skliautuose. Daugelis klaipėdiečių vienaip ar kitaip prisidėjo prie šių švenčių žavesio.

Na, o mūsų įmonės UAB "Regseda" produkcijai reklamuoti bei platinti iniciatyvių vadovų pastangomis buvo iškovota pati tinkamiausia vieta - pačiame miesto centre, kur šurmuliavo minios žmonių. Tai buvo gera proga paviešinti ne tik mūsų šiaudinius gaminėlius, bet ir palinksminti praeivius LASS Klaipėdos bei Telšių apskričių tarybos kultūros centro meno kolektyvų suruoštais pasirodymais. Beje, šiaudiniai gaminiai turėjo išties didelę paklausą kaip ir mūsų koncertai. Retro ansambliui "Prisiminimas", kaimo kapelai "Vyra" ir folkloro ansambliui "Spingsulė" teko pakoncertuoti net po keletą kartų.

Šiam garbingam miesto 750-ojo gimtadienio paminėjimui LAB Klaipėdos filialo darbuotojos parengė parodą ir suorganizavo teminę popietę vaikams bei piešinių parodą "Pažink savo miestą".

Parodoje buvo gausu nuotraukų bei knygų svarbiausiomis Klaipėdos miesto raidos ir politinio gyvenimo temomis. Senosios Klaipėdos nuotraukose atsispindėjo buvę karai, pramonės ir ūkio vystymosi laikotarpis, švietimo bei kultūros pokyčiai. Manau, paroda buvo įdomi ir lankytojams kaip ir pati šventė, kuri paliko daug malonių prisiminimų mums visiems.

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]