APIE MUS

 

 


Petro DARKIO piešinysLaikraščio "Šiaulių kraštas" skaitytojai Šiaulių miesto tarybos Socialdemokratų frakcijos seniūną, LASS Šiaulių įmonės direktorių Edvardą Žakarį ir vėl išrinko populiariausiu 2001 metų herojumi. Už jį balsavo 76 proc. apklausos dalyvių, vidutiniškai skirdami po 2,6 balo iš 3 galimų. Tokio populiarumo nesulaukė nė vienas iš dešimties šiemet laikraštyje aprašytų ir apklausai pristatytų herojų. E. Žakario sėkmę lėmė principinga opozicionieriaus pozicija Šiaulių miesto taryboje ir vieša kova su biurokratais.

Kito laikraščio - "Šiaulių naujienos" - skaitytojai E. Žakarį paskelbė populiariausiu Šiaulių miesto politiku. "Šiaulių naujienų" paklaustas, ką mano apie tai, kad skaitytojai išrinko populiariausiu politiku, jis atsakė: "Į tai žiūriu pirmiausia kaip į pasitikrinimą, ar teisingai elgiuosi. O dėl populiarumo - nežinau, ką pasakyti. Aš visada turiu savo nuomonę. Ar teisingą, ar neteisingą - čia jau kitas dalykas. Bet visada sutinku diskutuoti ir galiu pakeisti savo nuomonę, jeigu man įrodys, kad aš klystu. Gal dėl to ir išrinko, kad turiu savo nuomonę ir nesistengiu prikąsti liežuvio. Be to, niekada neatsisakau kur nors dalyvauti. Nors ir esu opozicijoje, dalyvauju įvairiose komisijose, darbo grupėse. Nėra buvę, kad atsisakyčiau ar nedalyvaučiau. Visur dalyvauju pagal galimybes. Aišku, į valdžias nekviečia, nes esu opozicijoje. Ir apskritai gyvenime stengiuosi nemeluoti. Negaliu sakyti, kad šimtu procentų, bet stengiuosi nemeluoti niekur. O jeigu kažko labai nenoriu pasakyti, tada stengiuosi patylėti. O žmonės gal ir atrenka, ar tu sakai tiesą, ar skiedi nesąmones".

P. Balčiūno straipsnyje "Esame pažįstami, būsime artimesni" galima rasti tokias eilutes: "Tačiau dėl vienos kandidatūros anketos dalyviai buvo labai vieningi. Daugiau kaip 80 proc. respondentų populiariausiu miesto politiku išrinko Edvardą Žakarį. Tokia kaip jo sėkme negali daugiau niekas pasigirti, daugeliui pretendentų teko tenkintis kur kas mažesniu balsų skaičiumi - 50, 40, 30 proc."

 

"Šiaulių kraštas", "Šiaulių naujienos"

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]