NAUJOVĖS

Juozas DAUNARAVIČIUS

KIBIOJI LENTA


Kibioji lentaSumanymo autorius - LASUC kompiuterinės technikos taikymo skyriaus vadovas Vitas Purlys, sumanymą įgyvendino Profesinio mokymo skyriaus pedagogai G. Rečiūnienė, J. Milaševičius, S. Urbonavičius bei jų moksleiviai, pavadinimą sugalvojo lietuvių kalbos mokytoja A. Jocienė.

Norint pasigaminti šią nebrangią priemonę, tereikia faneros, lipnios juostos, klijų, medinio rėmelio, vinukų, įvairių geometrinių figūrų, skalbinių virvelės iš sintetinių siūlų, medžiagos atraižų ir dažų.

Kibios lentos pagrindą sudaro stačiakampio formos 8 mm storio ir 40x60 cm fanera. Pagrindą galime įrėminti. Žinome, kad drabužiuose, batuose vietoje sagų, užtrauktukų ar raištelių naudojamos kibios juostos: viena aštresnė, kita švelnesnė. Aštriąja juosta apklijuojame visą lentą. Galime nesibaiminti - liesdami ją mokiniai neįsidurs ir nesusižeis. Švelnesniąją juostą priklijuojame prie įvairių geometrinių figūrėlių, kurios vėliau prikibs prie lentos. Ir su įvairaus storio bei ilgio virvelėmis nesudėtingai galėsime modeliuoti įvairius piešinius, figūras, schemas, planus. Virveles nesunkiai atplėšime nuo lipnios juostos "adatėlių" kaip tai darome su drabužiais. Tik nepatartina naudoti vilnonius siūlus, nes atskiri siūliukai pasilieka lentoje.

Silpnaregių mokinių regimosioms funkcijoms lavinti geometrines figūrėles galime nudažyti ar apvilkti kontrastingų spalvų medžiaga, panaudoti įvairiaspalves virveles.

Kibioji lenta savo paskirtimi primena magnetinę lentą, tačiau daugelis pedagogų ar mokinių gali tik pasvajoti apie magnetines lentas, kurios yra gan brangios ir užsakomos tik iš katalogų.

Jeigu susidomėjote šia priemone, būtinai pasigaminkite ir kūrybiškai ją naudokite. Jeigu reikalinga konsultacija ar pagalba, informuokite LASUC Profesinio mokymo skyriaus pedagogus. Jie tikrai neliks jums abejingi.

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]