IŠ KELIONIŲ SUGRĮŽUS

Genovaitė VAITKUVIENĖ

DOVANA ABITURIENTAMS


Mokiniai Fantazijos šalyjePo sėkmingai išlaikytų brandos egzaminų, pasidžiaugę atestatais, parodančiais gerus dvylikos metų triūso rezultatus, Kauno silpnaregių internatinės mokyklos abiturientai leidosi tolimon kelionėn - 1700 km, į Pareinio kraštą, kur dešimties dienų viešnagėn juos pakvietė Briūlio miesto evangelikų bendruomenė.

Pastoriaus Hanso Vielhauerio ir šių eilučių autorės dėka mokykla ir jos rėmėjai bendrauja nuo 1990 metų.

Jau metų pradžioje žinojome kiekvienos viešnagės dienos programą: kur keliausime, ką apžiūrėsime, su kuo susitiksime, pas ką gyvensime, todėl moksleiviai galėjo kryptingai gilinti ir kalbos, ir istorijos ar geografijos žinias.

Mūsų laukė įspūdingos dienos Kelne, Bonoje, Tryre, Achene, Briūlyje, pilys, šventyklos, Reino vynų ragavimo vakaras, Joninių laužas, kelionė laivu ir neapsakoma pramoga - atrakcionai Fantazijos šalyje.

Apsupti nuolatinio dėmesio ir rūpestingumo kartais išgirsdavome:"Negalvokite, kad mes kasdien taip pramogaujame". Iš tiesų su mumis daugiausia laiko praleido vyresnio amžiaus žmonės, nes dirbantys neturi kada užiminėti svečių.

Manau, kad visų abiturientų kelionės įspūdžius galiu nusakyti Lauros žodžiais: "Aš niekada netikėjau, kad gali būti taip gražu".

Jau parašyti padėkos laiškeliai, išryškintos gražiausias akimirkas įamžinusios nuotraukos.

Lieka gyvas naujų susitikimų laukimas.

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]